Kapitelbok / Chapter book illustrations. 


Please scroll  to have a look at colourful educational material and children book illustrations.

Tuffa tag på plan. Bokillustration

Domarn blåser. Bokillustration

Läromedelsillustration / Educational illustrations

Save the Children Sweden / Rädda barnen.  12 ikoner till årsredovisning

Ester Arg och Daisy Galej

Djupt inne i en skog bor Ester Arg. Hon är alltid irriterad. Det har hon varit så länge hon kan minnas, men varför hon är så irriterad minns hon inte. Allt retar upp henne. Om varmvattnet tar slut när hon duschar, om hon tappar ett ägg i golvet när hon lagar pannkakor eller om Melodikrysset på radion ställs in på grund av extrainsatt sport.

Ester Arg har en granne. I huset intill bor Daisy Galej. Hon är alltid glad, till exempel om det är vår och solen skiner eller om hon får syn på ett glittrande stjärnfall mitt i mörkaste natten.

Mot alla odds och på trots mot all rimlighet är Ester Arg och Daisy Galej bästa vänner. De gör allt tillsammans. Och i boken som handlar om dessa två underbara motsatser får vi följa med dem på bananfrossa, kafferep och annat smått och gott. Men en dag börjar Ester fundera över varför Daisy aldrig blir arg.

”Ester Arg och Daisy Galej” är en fantastiskt underhållande bok som lockar till många och spontana skratt. Så viktigt det är att vara och få vara olika. Det berättar den här boken om. Och hur väl olikheterna faktiskt fungerar tillsammans. Samarbetet mellan Anna Platt (text) och Maria Källström (bild) känns klockrent.

Stefan Whilde, BTJ 2012

Using Format